latinica  ћирилица
24/02/2019 |  09:06 | Аутор: РТРС

И данас хладно, очекује се слабљење вјетра

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати сунчано и веома хладно вријеме, а јак сјеверац дуваће у планинама и у Херцеговини.

У планинама се на моменте очекује олујни сјеверац, а у Херцеговини олујна бура. Током дана вјетар ће слабити, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од нула до пет, на југу до девет, а на планинама око минус шест степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у Херцеговини јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у осталим крајевима умјерено облачно.

У свим крајевима јутрос је било веома хладно са јаким мразом.

На Бјелашници је у 7.00 часова измјерено минус 18 степени, на Сокоцу минус 14, на Хан Пијеску минус 13, на Чемерну минус 12, у Калиновику минус 10, у Бањалуци, Сребреници, Шипову, на Иван Седлу, Тузли и у Санском Мосту минус девет, у Добоју, Мркоњић Граду, Крупи на Уни и Рибнику минус осам, у Бијељини, Сарајеву, Вишеграду, Српцу, Гацку, Новом Граду и Бихаћу минус седам, а у Зворнику, Ливну и Градачцу минус шест степени.

У Рудом је било минус пет, у Фочи минус четири, у Билећи минус три, у Грудама минус два, у Требињу и Широком Бријегу нула, у Мостару један, а у Неуму четири степена Целзијусова.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос износи 53 центиметра, а на Чемерну 35 центиметара.