latinica  ћирилица
03/03/2019 |  19:13 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

У Теслићу одржан референдум о опозиву начелника Милана Миличевића

У Теслићу је одржан референдум о опозиву начелника општине Милана Миличевића. Право на изјашњавање имала су 44.033 бирача, која су гласала на 68 редовних бирачких мјеста.

Хоће ли Теслић у нове изборе или Милан Миличевић остаје начелник? Дилему су грађани већ разријешили на биралиштима, а ускоро ће бити познат и резултат. 

Иницијативу за опозив покренули су одборници СНСД-а , а подржале и остале странке скупштинске већине,изузев СДС-а. Замјерају начелнику несарадњу са институцијама Републике Српске, изостанак капиталних пројеката, као и неспровођење скупштинских одлука. Миличевић све то одбацује увјерен да је у протеклих шест година добро радио.

- Посљедњих шест година Теслић јако назадује и зато је посљедица овога јесте промјена скупштинске већине, губљење подршке одборника, а ја сам убијеђен да је то данас и код народ - категоричан је предсједник ОО СНСД-а Теслић Драган Богданић.

- Рекао бих да то није само референдум за или против опозива начелника, већ да ли сте за или против криминала, корупције, уцјене, страха и рекетирања - рекао је начелник општине Теслић Милан Миличевић.

У Скупштинској комисији за провођење опозива кажу да је изјашњавање грађана протекло без већих проблема,изузму ли се технички недостаци на четири бирачка мјеста који су отклоњени.

- Процес гласања протиче што се тиче гласача у реду. Имамо неке информације да неки посматрачи мало праве проблеме - изјавила је предсједница Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић Николина Ристић.

Одлуку о опозиву начелника ове општине Милана Миличевића донијели су одборници у Скупштини општине Теслић , 31. јануара. Проблеми на релацији законодавне и извршне власти у Теслићу кулминирали су прије 8 мјесеци ,након чега се покушало разговарати, али договор између начелника и скупштинске већине није постигнут . Поступак опозива коштаће општину Теслић око 160.000 КМ.