latinica  ћирилица
03/03/2019 |  23:47 ⇒ 04/03/2019 | 00:08 | Аутор: АТВ

Богданић: Миличевић је упао у просторије Комисије и направио ванредно стање

Након гласања за опозив начелника Теслића Милана Миличевића, он и његове присталице су створили ванредну ситуацију у овој општини и ушли у просторије Комисије за спровођења поступка опозива начелника општине Теслић.
Драган Богданић (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Драган Богданић (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Нама у СНСД-у Теслић није јасно и немамо спознаја због чега су Милан Миличевић, и локални СДС створили ванредну ситуацију вечерас, јер је он са својим активистима ушао у изборну комисију, отварали су изборни материјал, блокирали рад комисије - рекао је Драган Богданић, предсједник ОО СНСД-а Теслић за АТВ.

Он је додао да резултати које добијају са гласачких мјеста, односно од комисија, нису идентични и не слажу се са објавом СДС-а.

- Због озбиљности ове ситуације, коју је направио локални СДС на челу са начелником, ми ћемо чекати да се огласе надлежне институције и да сви одраде свој посао, и након бројања, или већ одлуке Комисије у ком ће оправцу то ићи, ми ћемо ту одлуку поштовати. Због тога ми вечерас нећемо излазити ни са каквим резултатима, иако су они дијаметрално супротни са објавама СДС-а - рекао је Богданић.

Он каже да је нејасно због чега није дозвољено да Комисија заврши свој рад, те да након тога сви они који имају било какве приговоре имају могућност да то кроз редован поступак провјере.

- Очигледно из неког разлога то вечерас није овдје није дозвољено и ми ћемо са своје стране учинити све да се склонимо. Са стране СНСД-а постоји велики гњев и бијес, и жеља чланова да на неки начин и ми урадимо слично, али да не би довели до неке ексцесне ситуција, као што имамо сад ситуацију у МЗ Растуша гдје су наши људи блокирани, физички нападнути, малтене дошло је до обрачина. Ми не желимо то и чекаћемо да институције система реагују - рекао је Богданић.

Он додаје да су чланови СДС-а уништавали материјал и цијепали су вреће.

- Данас је то било јасно око подне када су дошли лица из Сарајева, касније су се појавили и високи функционери СДС-а, око 17 сат и направили инцидента у Булетићу, али ми смо ту и чекамо да институције система ураде свој посао и ми ћемо се огласити - рекао је Богданић.