latinica  ћирилица
10/03/2019 |  10:25 ⇒ 19:38 | Аутор: Агенције

Нема преживјелих у паду етиопског авиона, међу путницима био и држављанин Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Етиопијски путнички авион "боинг 737 макс" са 157 особа срушио се на лету од Адис Абебе до Најробија.
Теволд Гебремариам, директор Етиопијан ерлајнса на мјесту пада авиона (фото: facebook.com/EthiopianAirlines) -
Теволд Гебремариам, директор Етиопијан ерлајнса на мјесту пада авиона (фото: facebook.com/EthiopianAirlines)

Државна телевизија Етиопије јавила је да нема преживјелих и да су у авиону били путници из 33 државе, пренио је Ројтерс.

Међу путницима је био и један држављанин Србије, саопштила је компанија. Блиц незванично сазнаје да је у питању Ђорђе Вдовић /54/. Вдовићева сестра потврдила је да се он налазио у срушеном авиону. Држављанин Србије био је запослен у Свјетском програму за храну при УН. Вдовић је, осим српског пасоша, уз себе имао и службену путну исправу УН.

Међу путницима су била 32 држављана Кеније, 18 Канаде, девет Етиопије, по осам Италије, Кине и Америке, по седам британских и француских, шест египатских, пет холандских, те по четири индијска и словачка.

У авиону су била по три држављана Аустрије, Шведске и Русије, по два Марока, Шпаније, Пољске и Израела, те по један држављанин Белгије, Индонезије, Сомалије, Норвешке, Србије, Тогоа, Мозамбика, Руанде, Судана, Уганде и Јемена.

Четири путника су имала пасоше УН и њихова националност није позната.

Раније данас портпарол авио-компаније је рекао да је операција спасавања у току али да нема информација о преживјелима. Навео је да се пад догодио око 8.44 по локалном времену, убрзо након полијетања из престонице Етиопије.

 У Етиопији се срушио авион са 157 људи, нема преживјелих (Фото: flightradar24.com)

Канцеларија премијера Етиопије прва је на Твитеру реаговала послије несреће. Наведено је да влада изражава најдубље саучешће породицама које су изгубиле своје најдраже. 

Према првим информацијама, авион је био нови и испоручен је компанији из Етиопије прије неколико мјесеци. 

У Етиопији се срушио авион са 157 људи