latinica  ћирилица
10/03/2019 |  13:18 | Аутор: СРНА

Стефановић: Очекивање да ће доћи до изузећа судије Владимира Микуле

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић сматра да мора доћи до изузећа Владимира Микуле, који је на листи судија Специјалног суда за злочине ОВК, због сумње да је вечерао са адвокатом Аријанитом Коцијем, који брани некадашње припаднике терористичке ОВК Рустема Мустафу и Сами Љуштакуа.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

- Мислим да ту мора доћи до изузећа судије. Тај судија не смије да суди само због сумње, јер је скандалозно да он сједи са њима, а да ми вјерујемо да ће донијети неку правичну одлуку - рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Он је додао да се, ако не дође до било каквог помака, оправдано поставља питање каква се правда може очекивати, преносе београдски медији.

Стефановић је нагласио да су привремене власти у Приштини показале да немају капацитет да избиљно разговарају о будућности и да због тога од њих очекује сваку врсту провокације.

Он је оцијенио да су лидери Албанаца оковани у прошлости, спашавању сопствених позиција и сопствених "глава" због потјерница које ће имати пред међународним судовима.

- Они по сваку цијену желе да се избјегне разговор о злочинима албанских терориста против Срба, српских полицајаца, војника и цивила, које су убијали, силовали, клали, чинили најтеже злочине. О томе не желе да се разговара и када то дође као тема, учиниће све само да направе неку лажну баланс ситуацију из које ће моћи да преговарају за своју кожу - упозорио је Стефановић

Стефановић је додао да се чека да се види како ће међународна правда да буде ефикасна или не у овом случају.

Комантаришући најаву да ће бити подигнуте нове оптужнице против Срба за ратне злочине, Стефановић је нагласио да се од приштинских институција или њихових лидера не може очекивати било шта добро ни за Србе, али ни за Албанце.