latinica  ћирилица
10/03/2019 |  18:00 ⇒ 18:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Младим кошаркашима из Краљева забрањен улазак на Космет

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да младим кошаркашима Слоге из Краљева забрањен улазак на Космет. Такав поступак Приштине оцијенио је као антицивилизацијски, гнусан и вриједан сваког презира.

- Нема никаквог оправдања за овакав удар Приштине на слободу кретања, која сада забрањује и да се млади баве спортом и слободно путују - рекао је Ђурић у изјави за Танјуг.

Он је истакао да континуирано антицивилизацијско дивљање Приштине претходних неколико недјеља и мјесеци доживљава кулминацију и позвао међународну заједницу да реагује.

- Не више само на кршење споразума и обавеза које привремене институције самоуправе у Приштини имају, већ зато што овакво иживљавање више нема везе са здравим разумом - поручио је Ђурић.

Он је такође, упозорио одговорне у приштинским институцијама на кривичну одговорност због оваквог понашања и посљедице које у будућности могу да сносе.

- Испитаћемо ко је, по имену и презимену, одговоран за овакво понашање према спортистима и дјеци, а посљедице би могле да услиједе и изван граница Србије - упозорио је Ђурић.

Српска листа је оцијенила да је забрана уласка дјеци најновији примјер осионости приштинских власти. 

- Опште позната је чињеница да се спортски догађаји нису забрањивали ни за вријеме директних сукоба, па су се за вријеме њиховог одржавања прекидала и непријатељста. Нажалост, то не важи за приштинске привремене институције, које су још једном показале да им је циљ да Србима укину сва људска права и гетоизирају их - наводи Срспка листа у саопштењу.