latinica  ћирилица
12/03/2019 |  19:28 | Аутор: РТС

Пораз "делфина" у Хрватској, обjе екипе на Завршном турниру

Ватерполисти Србије изгубили су последњи меч Групе Д Европа купа од Хрватске у Сиску. 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3). Без обзира на пораз, обје екипе пласирале су се на Завршни турнир, који ће следећег мјесеца бити одигран у Загребу.

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у Сиску од Хрватске 12:9 и такмичење у Д групи Европа купа завршила на другом мјесту. Без обзира на то, обје селекције обезбиједиле су пласман на Завршни турнир, који се сљедећег мјесеца одржава у Загребу.

Србија је у Сисак отишла у најјачем саставу, али су Хрвати још једном показали да су велики противник и захваљујући, чини се, већој жељи дошли до побједе.

У првој четвртини виђен је само један гол, Маро Јоковић је био стријелац за Хрватску. Треба истаћи да су у том дијелу игре изабраници Дејана Савића чак пет пута пропуштали прилику да затресу мрежу са играчем више у базену.

До полувремена смо гледали ефикасан и неизвјестан меч (5:4), да би хрватска екипа у наставку заиграла много ангажованије.

Јоковић је са два брза гола на почетку треће дионице први пут донио Хрватској три гола предности, а Србија је на 7:5 за ривала пропустила шансу да се потпуно врати у живот.

До краја сусрета Хрватска је увећала предност, да би "делфини" у завршници меча смањили предност на три гола, како је и завршен меч.

Занимљив је податак да је Србија имала више пута играча више у базену, али да су Хрвати само један погодак постигли у тренуцима када су бројчано биле равноправне снаге.

У екипи Хрватске најефикаснији је био Маро Јоковић са четири поготка, по два су постигли Мацан и Вукићевић. Код "делфина", по два поготка постигли су Мандић, Филиповић, Прлаиновић и Митровић.