latinica  ћирилица
13/03/2019 |  11:33 | Аутор: СРНА

Пореска управа увела електронске пријаве за више врста такси

Пореска управа Републике Српске увела је нову могућност - електронско подношење пореских пријава за посебну републичку, комуналну и боравишну таксу, са циљем јачања услуга пореским обвезницима и поједностављења процедура.
Пореска управа - Фото: РТРС
Пореска управаФото: РТРС

Ова нова услуга уведена је у понедјељак, 11. марта, и за сада је остављена могућност добровољне пријаве, али ће од 20. марта електронско подношење пореских пријава за посебну републичку, комуналну и боравишну таксу бити обавезно, саопштено је из Пореске управе.

Пореска управа обавјештава да је, с тим у вези, стављањем у функцију ове нове услуге почела и регистрација корисника система-физичких лица која су од пореског обвезника овлашћена за подношење пореских пријава.

У саопштењу се подсјећа да су представници Пореске управе почетком марта широм Српске одржали низ обука пореских обвезника за електронско подношење пореских пријава за посебну републичку, комуналну и боравишну таксу.

Ова активност је организована у сарадњи са Привредном комором Републике Српске са циљем да се пореским обвезницима помогне да што лакше и једноставније поднесу ове пореске пријаве електронским путем.

Пореска управа Републике Српске је у посљедњих неколико година учинила много на пољу пружања електронских услуга пореским обвезницима, те ће и у наредном периоду наставити путем развоја електронских сервиса и тежити подстицању пореских обвезника да их активно користе.

Опредјељење Пореске управе за наредни период је да омогућимо подношење свих пореских пријава електронским путем, регистрацију пореских обвезника и обвезника доприноса електронским путем, али и да завршимо развој функционалности е-сандучета, те да константно испитујемо потребе пореских обвезника како би креирали нове електронске услуге.

Све потребне информације о поступку регистрације и начину попуњавања пријава могу се наћи на интернет страници Пореске управе /порескауправарс.орг/ у рубрици "Актуелности".