latinica  ћирилица
13/03/2019 |  20:48 ⇒ 14/03/2019 | 08:21 | Аутор: СРНА

Дрљача: Присуство миграната утиче на све сегменте живота

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је за Срну да је доласком лијепог времена поново повећан број миграната који пролазе подручјем ове локалне заједнице, истичући да њихово присуство утиче на све сегменте живота, посебно безбједност.
Мирослав Дрљача - Фото: СРНА
Мирослав ДрљачаФото: СРНА

- Чињеница је да ћемо бити суочени директно са овим проблемом и да власт на нивоу БиХ није у могућности да се носи са овим. Велики број миграната утиче на све сегменте живота, посебно безбједност. Могуће се ексцесне ситуације које су за сада спорадичне - рекао је Дрљача.

Према његовим ријечима, општина има добру сарадњу са Полицијском станицом Нови Град, а сутра ће на сједници општинског Форума за безбједност бити познати званични подаци о кретању миграната и безбједносним показатељима.

- Све што се тиче нас на локалном нивоу функционише. Оно што није добро јесте чињеница да се не зна епилог овог проблема, да ли ће мигранти прећи у земље ЕУ, што је њихов циљ или ће бити враћени у земље из којих долазе. Овако, њихово задржавање на граници са Хрватском отежава ситуацију - рекао је Дрљача.

Он је навео да ће у овој општини ускоро бити реализован пројекат видео-надзора, постављање 12 камера на раскрсницама, што ће олакшати контролу кретања.

- Оно што је сигурно, јесте да било какав смјештај миграната не долази у обзир. Немамо капацитете, нити то желимо - поручио је Дрљача.