latinica  ћирилица
14/03/2019 |  12:49 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Селак: Велики дан за Шарговaц

У бањалучком насељу Шарговац почели су радови на изградњи 900 метара централне саобраћајнице у оквиру пројекта вриједног близу милион марака.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Приоритет на чије рјешавање се чекало деценијама, коначно је стигао на реализацију а мјештани имају разлога за задовољство. Задовољни су и предлагачи инцијатива за рјешавање проблема Шарговачке улице, јер су наишли на разумијевање и у Градској управи Бањалука, али и на републичком нивоу.

Подсјетимо, на иницијативу Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука, тражена је подршка од Владе Републике Српске за финансирање овог пројекта. Влада је имала разумијевања за мјештане Шарговца и на крају је сарадња републичких и локалних власти уродила плодом.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак каже да је ово велики дан за Шарговац, као и да треба наставити са праксом сарадње и добре комуникације грађана са Градом и Владом Републике Српске у циљу рјешавања приоритетних проблема.

- За Град Бањалуку, ово је један од највећих пројеката саобраћајне инфраструктуре у овој години, а за мјештане Шарговца, то је рјешење дугогодишњег горућег проблема. У име мјештана желим да захвалим Влади Републике Српске, а посебно предсједници Републике Српске  Жељки Цвијановић која је као предсједница Владе имала разумијевања за нашу иницијативу, као и Граду Бањалука на челу са градоначелником Игором Радојичићем који су учинили све да дође до реализације овог пројекта. – каже Селак.

Вриједност ове инвестиције износи 945.000 марака. Саобраћајница ће се градити у дужини од око 900 метара, ширине шест метара и са обостраним тротоарима по два метра. У оквиру модернизације биће изграђена оборинска и фекална канализација, јавна расвјета и два аутобуска стајалишта.