latinica  ћирилица
17/03/2019 |  15:38 ⇒ 16:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Један осуђен, четворица приведена забог упада у РТС

Прекршајни суд у Београду изрекао је казну до 30 дана затвора деветнаестогодишњем младићу због кршења Закона о јавном реду и миру у вези са упадом у зграду РТС-а.
Демонстранти испред РТС-а (фото: N. Fifić) -
Демонстранти испред РТС-а (фото: N. Fifić)

Предсједник Прекршајног суда Милан Мариновић рекао је да је младић осуђен по хитном поступку због прекршаја "дрско и безобзирано понашање извршено у групи".

- Он ће одмах бити упућен у затвор на извршење казне, јер жалба на ову одлуку не одлаже извршење, али свакако има право да се жали - додао је Мариновић.

Он је напоменуо да су још четири особе приведене у Прекршајни суд и да до краја дана овај суд треба да донесе одлуке и о њиховим случајевима.

Припадници МУП идентификовали су и привели више особа због сумње да су извршиле више различитих кривичних дјела и прекршаја током синоћњег насилног упада присталица опозиционог Савеза за Србију у зграду РТС и током данашњег скупа испред зграде Предсједништва Србије.

Због сумње да су синоћ унијели моторну тестеру у зграду РТС-а и махали њом пред запосленима у овој медијској кући, приведени су М.Ч. (42) и М.П. (43), саопштио је МУП.

Полиција је привела и У.С. (25) који се сумњичи да је синоћ разбио стакло на улазу у зграду РТС.

Такође, због напада на овлашћено службено лице приведени су А. Н. (35), В. Ј. (43) и М.М. (23. Они се сумњиче да су синоћ, у згради РТС-а, физички насрнули на полицијске службенике и нанијели им више удараца.

Приведен је и С.С. (27) који је, како се сумња, данас на углу лица краља Милана и кнеза Милоша физички насрнуо на полицијског службеника.

О свему су обавијештена надлежна тужилаштва, као и судије за прекршаје, навео је МУП.