latinica  ћирилица
17/03/2019 |  19:14 ⇒ 18/03/2019 | 07:31 | Аутор: ТАНЈУГ

МУП Србије: Незабиљежен покушај обрачуна с полицајцима

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Милосав Миличковић оцијенио је данас да напад на полицијске службенике представља "незабележен покушај обачуна" и "дивљачки покушај повређивања полицајаца".
МУП Србије -
МУП Србије

"Најновији напад на припаднике Министарства унутрашњих послова од стране хулигана из Савеза за Србију предвођених Драганом Ђиласом, Бошком Обрадовићем и Вуком Јеремићем, представља незабиљежени покушај обрачуна с полицијским службеницима који, искључиво у складу са законом, обављају свој посао и старају се о јавном реду и миру", навео је Миличковић у саопштењу за јавност.

Ребић: У нападу демонстраната повријеђено више полицајаца

Директор полиције Србије Владимир Ребић изјавио је да је у нападима насилних демонстраната синоћ и данас повријеђено више полицајаца.

Како је навео, они су покушавали да "обезбиједе стабилан јавни ред и мир за све грађане".

"У претходна два дана насилни демонстранати су бескрупулозно нападали полицијске службенике чији је посао да свим грађанима обезбиједе сигурност на улици, на послу и било гдје другдје", навео је Ребић у саопштењу за јавност.

Он је рекао да демонстранти "нису бирали средства, каменицама и флашама гађали су полицијске службенике, а један дио демонстраната је физички насрнуо на полицајце у покушају да пробије кордон" и додао да је међу њима било "и предлога да се теретним возилом разбије полицијски кордон, а од једног демонстранта одузет је и нож".

"Очекујем од надлежних судова најстрожије казне за овакво насилничко понашање и нећемо дозволити никоме да спроводи насиље", истакао је Ребић.