latinica  ћирилица
18/03/2019 |  12:58 ⇒ 20:57 | Аутор: СРНА

Додик: Београду треба снага за преговарачке процесе са Приштином

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да посљедњи догађаји у Београду нису добри за Србију, те да је погрешно изабрано вријеме да се таква порука шаље из ове земље, којој треба снага за преговарачке процесе са Приштином.

Додик је оцијенио да би било логично да се све националне и политичке снаге у Србији окупе око преговарача, а да све оно што треба да рјешавају на политичком плану треба чинити у складу са изборима.

- Свака врста улице и нестабилности асоцира на то да су креирани или да су подметнути Србији да би смањили њену снагу и моћ. Ја то посматрам на тај начин. Треба поштовати легитимно изабране институције и легално изабраног предсједника Србије и у том погледу све ствари рјешавати на дан избора. Колико разумијем, тамо се и разговара на ту тему - да дође до избора - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Опозициони Савез за Србију је и током викенда организовао протесте против власти током којих се у суботу увече догодио упад у зграду РТС-а у Београду, а јуче је била блокирана зграда Предсједништва у вријеме обраћања предсједника Србије Александра Вучића.