latinica  ћирилица
19/03/2019 |  07:17 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Састанак Додика и Вучића; Прес на РТРС

У згради Предсједништва у Београду почео је састанак предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Србије Александром Вучићем.
Састанак Додик-Вучић (архив) - Фото: РТРС
Састанак Додик-Вучић (архив)Фото: РТРС

Након састанка биће одржана конференција за медије коју можете пратити на нашем програму и порталу.

Додик је за ТВ Пинк рекао да ће и данас са Вучићем разговарати о сарадњи, актуелним темама, стратешким инфраструктурним пројектима.

Нагласио је да је ријеч, прије свега, о стратешком инфраструктурном пројекту изградње ауто-пута од Кузмина до Бијељине. Навео је да Србија планира у јуну да почне изградњу тог пута са своје стране, те напоменуо да је у Републици Српској до сада од Бањалуке до Добоја изграђено 72 километра ауто-пута, а преостаје да се уради још око 140 километара до Србије, те да се нада да ће знатан дио посла бити завршен у наредних пет-шест година.

Додик је оцијенио да је Србија са влашћу Вучића додатно политички и међународно стабилизована и да је примијетан озбиљан напредак у области економије.

- Тај напредак није довољан, али имајући у виду тренд пада свих, и економских и других вриједности, мора да се призна да је заиста направљен озбиљан успјех - додао је Додик.