latinica  ћирилица
19/03/2019 |  08:23 ⇒ 08:33 | Аутор: СРНА

Маријани: Поново успоставити дијалог са Москвом

Предсједник Удружења за француско-руски дијалог Тијери Маријани изјавио је да планира да поново успостави нормалне односе са Русијом уколико буде изабран у Европски парламент.
Путин-Оланд - Фото: ТАНЈУГ
Путин-ОландФото: ТАНЈУГ

Он је током састанка са руским предсједником Владимиром Путином рекао да ће поновно успостављање веза са Русијом бити његов приоритет.

- И ја учествујем на овим изборима и увјеравам Вас да ће поновно успостављање веза са Русијом бити приоритет - истакао је Маријани.

Маријани је изразио наду да постоји могућност да се формира група која ће добити одређену већину гласова, јавио је ТАСС.

- Покушаћемо да промијенимо слијед догађаја кроз активно учешће у промјени плана и програма - рекао је Маријани, уз напомену да Русија има пријатеље у Европи.

Према ријечима Маријанија, избори у Европском парламенту могли би да буду одлучујући о овом питању, јер би нови сазив могао да покуша да поново успостави везе са Русијом.

Он је додао да рачуна на подршку странке "Национално окупљање", коју води лидер француске деснице Марин ле Пен, као и политичких снага у Италији, Словенији и Словачкој, које не желе да нарушавају односе са Москвом.