latinica  ћирилица
19/03/2019 |  11:33 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Удруженим напорима и активностима смањити број саобраћајних несрећа

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић одржао је састанак са представницима и члановима Европске аутомобилистичке асоцијације и Ауто-мото савеза Републике Српске о унапређењу безбједности у саобраћају и смањењу броја саобраћајних несрећа.
Чубриловић са представницима АМС РС - Фото: РТРС
Чубриловић са представницима АМС РСФото: РТРС

Састанку су присуствовали предсједник Европске аутомобилистичке асоцијације Бернд Ополка и генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић.

Чубриловић је истакао да је веома значајна размјена искустава, знања, методологија у раду и информација у области безбједности саобраћаја између Ауто-мото савеза Републике Српске са Европском аутомобилистичком асоцијацијом ради подизања безбједности у саобраћају на виши ниво у Републици Српској.

Чубриловић је истакао да се само удруженим напорима и активностима свих надлежних институција, у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, може остварити заједнички циљ - смањење броја саобраћајних несрећа и броја настрадалих.

Он је нагласио да су за остваривање ових циљева неопходни савремена саобраћајна инфраструктура и квалитетна законска регулатива, те је Парламент Српске системским мјерама и квалитетним законским рјешењима дао огроман дорпиносу у развоју саобрћаја и унапређењу безбједности свих учесника у саобраћају у Републици Српској.

Генерални секретар АМС Републике Српске Ранко Бабић истакао је да је Чубриловић за вријеме обављања функције министра саобраћаја и веза Републике Српске дао пуну подршку развоју АМС Српске

Општи циљ ЕАС је усклађивање саобраћајних закона држава чланица Европске уније и покретање иновативних технологија.

Циљ је повећати укупну безбједност свих учесника у саобраћају кроз превентивне кампање и активности, саопштено је из НСРС.

European Automobile Clubs - EAC је европска аутомобилистичка асоцијација основана 2008. године и окупља ауто - клубове из Њемачке, Аустрије, Словачке и Републике Српске са више од три милиона чланова.

На позив ЕАС, Ауто-мото савез Републике Српске је постао члан ове међународне асоцијације 2016. године.