latinica  ћирилица
19/03/2019 |  12:19 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Малишани у улози одборника: Рад бањалучке Скупштине из угла дјеце

Бањалучка Скупштина града данас је имала драге госте - у посјету су им дошли малишани из предшколске установе Звјездице који су жељели да сазнају како функционише градска Скупштина.
Бањалука: Малишани у Скупштини града - Фото: РТРС
Бањалука: Малишани у Скупштини градаФото: РТРС

У обиласку посјетили су скупштинску салу и кабинет предсједника Скупштине града, гдје их је угостио предсједник Скупштине Зоран Талић.

Малишанима је објаснио свој позив и показао им како изгледа један његов радни дан, те им показао гдје се доносе одлуке у градској Скупштини.

"Мале одборнике" највише је занимало гдје ће се градити нова дјечија игралишта и садржаји за дјецу.

- Ово је љепша страна мог посла. Данашња граја унијела је потпуно нову енергију у Скупштину града. Било је интересантно слушати дјечије приједлоге како да се уљепша град а посебно је било лијепо вратити се данас заједно са њима у дјетињство и дјечијим очима посматрати живот у Бањалуци - рекао је Талић.

Малишани су били мотивисани за разговор па нису штедјели у постављању питања, чиме је циљ посјете и остварен, каже Јелена Јотановић, васпитачица у предшколској установи Звјездице.

- Нагласила бих значај посјете овој установи јер се дјеца упознају са важностима и знаменитостима града и наше земље уопште. Прије посјете градској Скупштини били смо у посјети Палати предсједника и то је веома значајно за нас, јер дјеца нису до сада имала прилику да упознају гдје и шта ради предсједник државе, градоначелник, предсједник Скупштине града - рекла је Јотановићева.