latinica  ћирилица
20/03/2019 |  12:34 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Озваничен почетак изградње саобраћајнице у насељу Петрићевац

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић озваничио је почетак изградње саобраћајнице у Улици краља Александра у насељу Петрићевац.

Мјештани Мотика не крију задовољство због изградње пута према њиховом насељу, истичући да дуги низ година користе лош и неуслован пут који им оштећује аутомобиле, али и представља велику опасност за школарце и пјешаке. Зато ће саобраћајница са обостраним тротоарима и јавном расвјетом олакшати свакодневни живот мјештана ових насеља.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић каже да је пројекат изградње пута вриједан више од два милиона марака и један је од овогодишњих приоритета градске администрације, али и највеће овогодишње улагање када је ријеч о изградњи и реконструкцији саобраћајница на подручју града.

- То ће бити потпуно нова модерна саобраћајница, ширине шест метара са обостраним тротоарима, канализацијом, водоводом, расвјетом, на врло насељеном подручју гдје је много становника. Добиће се једна модерна сабраћајница која ће много значити и за безбједностграђана. Овдје је много дјеце која иду у школу и оних који иду на посао, а грађани овог насеља рјешење проблема траже већ годинама - истакао је Радојичић.

Према пројекту, биће изграђено 1,2 километра модерне саобраћајнице, од такозваних Жутих зграда на Петрићевцу до објекта "Павловић турса" у Мотикама. Новом саобраћајницом у Улици краља Александра I Карађорђевића, Мотике ће као једно од најбрже растућих насеља са знатним приливом становништва, бити боље повезано са остатком града.

Изградња пута за Мотике биће финансирана новцем из емисије градских обвезница, а према пројекту, рок за извођење радова је 180 радних дана од увођења извођача радова.