latinica  ћирилица
20/03/2019 |  16:04 | Аутор: СРНА

Грујичић: Наставак сатанизације Срба и омаловажавања српских жртава

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић оцијенио је да казна доживотног затвора првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, коју је данас изрекао Међународни резидентни механизам за кривичне судове у Хагу, представља наставак сатанизације српског народа и омаловажавања српских жртава.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

- Знајући како је тај суд до сада радио и какав је однос имао према Србима, ништа се друго није ни могло очекивати, јер је он формиран и послушно ради у интересу Бошњака, а по налогу групе западних сила - изјавио је Грујичић Срни.

Он каже да је тај суд од оснивања пројектован да по налогу Запада штити интересе Бошњака, те категоризацију рата и злочине у БиХ коју су раније наметнули западни медији и политичари, а Суд у Хагу само потврдио наметнути наратив.

- Хашки трибунал имао је задаћу да осуди Србе, а да од одговорности ослободи починиоце злочина над Србима и овом пресудом желио је да изврши своју обавезу без обзира на све доказе које, очито, није ни узео у разматрање - истиче Грујичић.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

Другостепена пресуда изречена је након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.