latinica  ћирилица
20/03/2019 |  16:06 ⇒ 17:21 | Аутор: АТВ

Којић: У Хагу не станују право и правда, пресуде су политички мотивисане

У овој институцији не станују право и правда, рекао је у Хагу за АТВ Милорад Којић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица након другостепене пресуде Радовану Караџићу.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Жалбено вијеће је рекло једну чињеницу као аргумент, због чега је донијело такву одлуку да документа која је потписивао Радован Караџић и у којима је рекао да се не гранатирају цивилни циљеви Сарајеву да се не може сматрати релевантим, јер је то наводно радио из политичких разлога. Нјима докази ништа не значе", каже Којић.

Он додаје да је ова пресуда је преписана као првостепена, само су отишли и корак даље, а то у дијелу одмјеравања казне.

- Ми као народ и сви у Републици Српској морамо да знамо да је Радован Караџић једна историјска личност и да је ово политички суд, и морамо тако да га доживљавамо и да морам наше будуће генерације уче да тадашње политичко руководство на челу са Караџићем и војно руководство на челу са генералном Младићем и комплетно полицијско руководство и ови који у учествовали у одбрани Српске су наши хероји и то морамо да преносимо на младе генерације - рекао је Којић и закључује: Ове пресуде су политички мотивисане како би међународна заједница сакрила своју улогу у рату, а то је да помажу Бошњацима у остваривању својих циљева.