latinica  ћирилица
20/03/2019 |  16:56 | Аутор: СРНА

Вукотић: Генерације које долазе да буду спремне да бране отаџбину

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је Срни да је циљ другостепене пресуде првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу да уништи сваки одбрамбени капацитет српског народа, али да се нада да ће генерације које долазе увијек бити спремне да бране своју отаџбину и народ.
Душко Вукотић - Фото: РТРС
Душко ВукотићФото: РТРС

Вукотић је истакао да драконска казна којом је Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу осудио Караџића на доживотну казну затвора само потврђује да је ово политички суд који првенствено суди Србима.

"Нажалост, тежња УН о формирању овог суда с циљем помирења народа у бившој Југославији у принципу само доприноси повећању мржње међу народима и то је веома лоше за све народе на овим простору", рекао је Вукотић.

Он је додао да је увјерен да ће младе генерације у Републици Српској схватити поруку суда у Хагу да је то политички суд.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.