latinica  ћирилица
20/03/2019 |  17:04 ⇒ 20:57 | Аутор: СРНА

Милуновић позвао свјетске моћнике да прекину хајку на Србе

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић позвао је данас свјетске моћнике да прекину незаслужену хајку коју проводе над Србима, за које добро знају да су вијековима били присиљени да од најезди бројних освајача само бране своја огњишта, слободу и част.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

Милуновић је оцијенио безумном, срамотном и драконском другостепену пресуду првом предсједнику Српске Радовану Караџићу пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове у Хагу, којом је осуђен на доживотну робију.

- Нисам изненађен. Огорчен сам на још једну у низу срамотних и драконских казни Хашког трибунала, која је донесена без икаквих ваљаних доказа и којом је бивши предсједник Српске осуђен на доживотну робију - истакао је Милуновић.

Он је додао да је ријеч о још једном покушају да се пресуди читавом српском народу, који је несумњиво доживио прогон и страдање због слободарског духа и борбе за европске вриједности у претходним ратовима, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

Према његовим ријечима, Механизам је још једном доказао да је политички и да у њиховом међународном праву постоје различити аршини за Србе и остале учеснике у сукобима у БиХ током деведесетих година прошлог вијека.

- Јер, шта данас рећи за безумне злочине почињене над српским становништвом, за које још нико није одговарао. За масовну гробницу у Мркоњић Граду, за страдања цивила у Подрињу, на Озрену, у Сијековцу, Сарајеву, за егзодус 120.000 српских душа из 13 општина западне Крајине, за Олују ... Да ли су за све ово наши непријатељи имали благослов међународне заједнице? - рекао је Милуновић.

У саопштењу се наводи и да за безумне злочине над Србима нико није одговарао, те поставља питање - да ли су за све то српски непријатељи имали благослов међународне заједнице?