latinica  ћирилица
20/03/2019 |  17:08 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Караџић - жртва монтираног процеса

Суђење првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу у Хагу није било фер, нису уважавани аргументи и ријеч је о монтираном процесу у коме је Караџић био жртва, изјавио је Срни политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

Коментаришући данашњу пресуду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Хагу којом је Караџић осуђен на казну доживотног затвора, он је рекао да је у овом монтираном процесу, попут некада стаљинистичких, требало осудити Караџића да би се кривица пребацила на цијели српски народ.

- Ријеч је о томе да Запад, који је и деведесетих година водио политику агресије супротну међународном праву, разбио суверену државу Југославију, изазивао ратове, вршио агресију на Српску Крајину, Републику Српску, Србију, мора да пере себе, а то може једино тако што оптужује некога, а то су овај пут Срби - рекао је Анђелковић.

Он истиче да се тај континуитет лажи наставља и да је Караџић само жртва.

- Ми ту ништа не можемо да променимо, али морамо имати довољно храбрости да кажемо истину и да своју децу учимо да је српски народ само бранио своје интересе и није био никакав злочинац, већ, пре свега, жртва током деведесетих - рекао је Анђелковић.

Он истиче да је Хашки трибунал овом пресудом потврдио да је геополитички инструмент Запада, а не било какав суд.