latinica  ћирилица
20/03/2019 |  17:38 | Аутор: СРНА

Стаменковски: Главни циљ пресуде напад на Републику Српску

Доживотна казна затвора првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу за свој главни циљ има још један напад на Републику Српску, рекао је Срни предсједник Српског сабора "Заветници" Стефан Стаменковски.
Стефан Стаменковски - Фото: РТРС
Стефан СтаменковскиФото: РТРС

Он је оцијенио да је пресуда Караџићу још један од доказа да је Хашки суд антисрпски и да је годинама уназад доносио пресуде са циљем да се српски народ представи као злочиначки, а ослобађао кривице оне који су заиста чинили злочине над српским народом и који су изазвали и рат у бившој Југославији.

- Не треба подсјећати да су чак и шиптарски терористи, за које су постојали докази и који су писали књиге о својим срамним злочинима, били ослобађани од Хашког трибунала, а ова пресуда за главни циљ у овом тренутку има још један нови напад на Републику Српску - рекао је Стаменковски.

Подсјећајући на покушај Велике Британије да у Савјету безбједности УН предложи и изгласа резолуцију о такозваном геноциду у Сребреници, Стаменковски је закључио да пресуда првом предсједнику Републике Српске има истовјетан циљ.

- Дакле, у наредном периоду можемо сасвим сигурно очекивати да ће се Република Српска наћи на додатном удару дијела међународне заједнице, прије свега дијела западних земаља - САД и оних које директно са њима сарађују и прате политику САД и Велике Британије - рекао је Стаменковски.