latinica  ћирилица
20/03/2019 |  18:01 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Генерал Анђић: Позив српском народу на јединство и државотворност

Предсједник удружења "Част отаџбине" у Београду, генерал Родољуб Анђић рекао је Срни да се другостепеном пресудом првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу наставља сатанизација Срба и позвао српски народ на јединство и државотворност.
Родољуб Анђић - Фото: РТРС
Родољуб АнђићФото: РТРС

Анђић је навео да је данашњом пресудом Међународног резидуалног механизма за кривичне судове речено да су Срби криви за изазивање рата у БиХ, а НАТО и западне земље амнестирани за злочин који су извршили према Србима бомбардујући обје српске државе.

- Овом пресудом наставља се сатанизација Срба и треба очекивати још веће притиске на Републику Српску и Србију. Зато позивам српски народ на јединство и државотворност и подршку државном руководству Републике Српске у одбрани интегритета Републике Српске и српског народа у целини - истакао је Анђић.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

Другостепена пресуда изречена је након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.