latinica  ћирилица
20/03/2019 |  18:07 | Аутор: СРНА

Бјелица: Данас је политика побиједила правду

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица изјавио је да је данашње изрицање другостепене пресуде првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу у Хагу, којом је осуђен на доживотни затвор, доказ да је политика сигурно побиједила правду.
Милован Бјелица - Фото: СРНА
Милован БјелицаФото: СРНА

Он је нагласио да је Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу прихватио неправедно суђење и неправедне пресуде које су изречене у претходним поступцима.

- Видјели смо данас да није уважена ни жалба тужилаштва за геноцид над муслиманима и Хрватима у седам општина у БиХ и да није повезана Србија са тим, тако да не знамо на основу чега је Караџићу казна повећана са 40 година на доживотну робију - рекао је Бјелица који је и начелник општине Соколац.

Према његовим ријечима, у наредном периоду треба искористити све механизме да се настави борба на скидању љаге са имена Радована Караџића и српског народа у цјелини.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

Другостепена пресуда изречена је након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.