latinica  ћирилица
21/03/2019 |  15:11 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Добој: Кредитно задужење од 4,3 милона КМ

Одборници Скупштине града Добоја усвојили су одлуку о кредитном задужењу од 4,3 милиона марака.

Око два и по милиона биће искоришћено за градњу спортске дворане, а остало за реконструкцију градских улица.

Ново кредитно задужење не прелази 18 одсто укупне задужености буџета града, а средства од 4,3 милиона марака била би искориштена за градњу спортске дворане и реконструкцију градских улица.

- Ми ћемо упутити ка министарству на разматрање и сагласност и покушаћемо да у што краћем року дођемо до тих кредитних средстава како би пројекте које смо најављивали реализовали у пуном капацитету - истиче Борис Јернић, градоначелник Добоја.

За кредитно задужење и пројекте који предстоје широка је подршка одборника у Скупштини Града, изузму ли се одборници опозиције из Социјалистичке партије, чији ставови су уздржани.

- Ви знате у неким претходним годинама да је СНСД инсистирао на томе да град Добој мора имати уређене улице, тротоаре и све остало тако да мислим да долази неко лијепо вријеме да имамо уређен и сређен град - напомиње Сања Вулић, предсједница Клуба одборника СНСД-а.

- Нисмо рекли да смо против, све је то добро, али зашто на дневном реду нема кредита који ће бити улагање у производњу, индустријску зону и слично - сматра Ведран Глигорић, одборник СП-а.

На скупштини града новоизабрани градоначелник положио је свечану заклетву, а то је учинио и данас изабран његов замјеник Драган Василић.