latinica  ћирилица
21/03/2019 |  15:35 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Бијељина: Усвојен извјештај о раду градоначелника и градске управе

Скупштинска већина предвођена СДС-ом усвојила је данас извјештај о раду градоначелника Бијељине Миће Мићића, док је опозиција гласала против.

Болница, заобилазнице, дрински насип, наводњавање и други пројекти на подручју Семберије урадила их је или ће их урадити Влада Републике Српске, а суштински проблеми које заобилази актуелна власт јесу проблеми у локалним предузећима и јавним установама, потом јавна расвјета, локални путеви, запошљавње младих - истакла је опозиција.

Одговарајући на примједбе опозиције око проблема у Водоводу и Екодепу, Мићић је признао да је цијена воде велика и да у Водоводу има вишак запослених. Нагласио је да изградња болнице и заобилазница нису прошле без учешћа локалне администрације, а да је Бијељина сама изградила Центар за високо образовање, Центар за културу и друге објекте. У одбрану рада градоначелника стали су шеф клуба СДС-а Јовица Гајић и одборник СДА Јусуф Трбић.

- Град Бијељина је регионални лидер, и водећа је у Републици Српској кад су у питању локалне самоуправе и локалне заједнице - наводи Јовица Гајић, шеф Клуба одборника СДС.

- Треба ли веће признање раду градоначелника од тога да су у Бијељину дошле десетине милиона евра донација - сматра Јусуф Трбић, одборник СДА.

Сједници је присустовао народни посланик Недељко Ћорић који је затражио од Мићића да убрза документацију за школску салу у Патковачи за коју је средства обезбиједила Влада Србије. Мићић је одговорио да постоје проблеми са мегаломанским захтјевима директора.