latinica  ћирилица
22/03/2019 |  09:09 | Аутор: СРНА

Делегација Савеза општина и градова у посјети Космету

Делегација Савеза општина и градова Републике Српске данас ће започети вишедневну посјету српским срединама и манастирима на Косову и Метохији, рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима у јужној српској покрајини Милорад Арлов.
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић) - Фото: ТАНЈУГ
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић)Фото: ТАНЈУГ

Осим Арлова који предводи делегацију, у посјети Космету налазе се и представници града Требиња и општина Језеро, Челинац, Шамац и Теслић, а покровитељ четвородневног боравка је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Он каже да ће делегацију данас дочекати замјеник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Жељко Јовић и да је предвиђен свечани пријем у просторијама Удружења родитеља дјеце и младих са потешкоћама у развоју "Подржи ме" у сјеверној Косовској Митровици, чије је сједиште у згради коју је на иницијативу Одбора 2014. године саградила Влада Републике Српске.

Арлов је навео да ће делегација из Републике Српске посјетити општине на сјеверу Косова, као и Гораждевац, Туристички комплекс Рајска бања у Бањској, код Звечана, манастире Пећка патријаршија, Високи Дечани, Грачаница, Бањска, те Газиместан.

Према његовим ријечима, делегација ће у недјељу, 24. марта, у Зубином Потоку присутвовати академији поводом обиљежавања 20 година од почетка НАТО агресије на тадашњу СР Југославију.

Говорећи о подршци из Републике Српске Србима на Космету, Арлов је подсјетио да је Одбор хуманитарном акцијом са 35.000 евра обезбиједио куповину земљишта и са руководсвом Савеза општина и градова Српске покренуо хуманитарну акцију за прикупљање помоћи за изградњу објекта Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици.

- До сада су Приједор, Бијељина, Хан Пијесак, Градишка и Требиње уплатили донације и сакупљено је 16.000 КМ за почетак изградње коју планирамо 26. јуна - рекао је Арлов и позвао све који могу да уплате средства на жиро рачун Одбора: 55510000341964-45.