latinica  ћирилица
22/03/2019 |  11:50 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Српска међу првима испуњава обавезе у процесу европских интеграција

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадорком Аустрије у БиХ Улрике Хартман о политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, с нагласком на активности које се проводе у процесу европских интеграција.
Хартман-Вишковић - Фото: РТРС
Хартман-ВишковићФото: РТРС

Вишковић је истакао да је Република Српска опредијељена за европски пут и да су институције Српске међу првима у БиХ које испуњавају своје обавезе у процесу европских интеграција, што потврђује и чињеница да је Влада Српске прва верификовала обједињене одговоре на додатна питања из Упитника Европске уније.

На састанку је разговарано и о унапређењу привредне и економске сарадње, а наглашено је да Српска располаже са значајним ресурсима у области пољопривреде, посебно у сектору прераде воћа и поврћа, о чему се интензивно разговара са потенцијално заинтересованим аустријским инвеститорима.

Вишковић је истакао да је међу приоритетима Владе привлачење инвестиција у реални сектор, повећање плата, отварање нових радних мјеста, као и унапређење пословне климе и унапређење подршке домаћим и страним инвеститорима.

Истакнуто је да је рад Представништва Републике Српске у Бечу усмјерен на промоцију привредних потенцијала, те услова и предности за улагање и пословање, с циљем проширења сарадње са привредницима и привредним удружењима из Аустрије, са којима је забиљежена добра сарадња, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.