latinica  ћирилица
23/03/2019 |  13:05 | Аутор: Агенције

Звезда и Партизан за финале АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас у хали "Александар Николић" играју први меч полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге. На програму је четврти вјечити дерби у сезони, сигурно најбитнији до сада јер је огроман улог - наставак борбе за трофеј на Јадрану који доноси и Евролигу.
Звезда и Партизан за финале АБА (Фото:abaliga.com) -
Звезда и Партизан за финале АБА (Фото:abaliga.com)

Звезда, која је два пута надиграла црно-бијеле у сезони али и изгубила за пехар Купа Радивоја Кораћа, регуларни дио завршила је са импозантним скором 21-1, Партизан је био четврти, али све се то заборавља у доигравању.

У серији на двије побједе најважнија је прва утакмица, сматра тренер црвено-бијелих Милан Томић.

- Против Партизана смо играли три пута ове сезоне. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, шта могу да напараве на терену. Направили смо добре тренинге и спремни смо да направимо први корак, а то је да буде 1:0. Битно је кренемо са побједом - рекао је Томић на конференцији за медије.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери улогу фаворита препустио је Црвеној звезди.

- Звезда је направила одличну екипу, да се одмах врати у Евролигу. Одавно нисам видио тако талентован тим у АБА. Они су фаворити и за мене, за нијансу бољи од Будућности. Темпирали су форму, нису имали повреде. Имају евролигашке играче, Лазића који има више трофеја од свих других играча, али и Човића који уђе са клупе и мијења утакмицу - похвалио је противника Италијан.

Поред вјечитих ривала други полуфинални пар чине Цедевита и бранилац пехара Будућност, који се састају у понедјељак у Загребу.

Утакмица Звезде и Партизана игра се вечерас од 19 сати.