latinica  ћирилица
23/03/2019 |  19:19 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Настављена потрага за Савом Ђукићем

У Источном Сарајеву настављена је потрага за 79-огодишњим Савом Ђукићем који је нестао прије 10-ак дана. Припадници Цивилне заштите данас су претраживали терен на ширем подручју Козаревића гдје је Ђукић живио.

Од Петровића преко Козаревића ка Лукавици и Тилави - припадници Цивилне заштите Српске заједно са Горском службом спасавања из Фоче и са Јахорине, те федералне цивилне заштите и мјештанима и данас су чешљали терен у потрази за Савом Ђукићем.

- Данас ћемо користити и дрон да снимимо терен који има вертикалне косине на новом путу који води за Јахорину. Имамо у плану да претражимо сав дио према Лукавици и Тилави. Терен није тежак, чиста је шума, приступачан је и имамо визуелни контакт - рекао је Ненад Иконић, шеф потраге – Републичка управа Цивилне заштите.

Нестанак Саве Ђукића пријављен је полицији 13.марта, а посљедњи пут виђен је 10.марта у улици Вука Караџића у Лукавици у коју је свакодневно долазио.

- Наводно, тај дан су га људи виђали да је шетао, ходао по Лукавици. Гдје је отишао нико даље не зна. Молимо ако ико ишта зна да обавијести породицу, полицију, било ког, имају бројеви телефона - поручила је Драгана Вукмановић, кћерка.

Досадашње потраге нису дале резултата, иако Цивилна заштита трага по свакој информацији коју добије. Оно што је специфично јесте да је Ђукић увијек ишао са црним псом кратке длаке са обиљежјем на уху.

- Увијек је тај пас био с њим, био му је вјеран и очекивали смо бар да ће га неко препознати. Био је специфичан. Мјештани говоре да је увијек шетао са својим псом, а ево већ 10. дан нема ни њега ни пса - истакла је Биљана Пајић, помоћник директора РУЦЗ за организацију, планирање и обуку.

Из Цивилне заштите поручују да се потрага наставља, прегледају се снимци направљени дроном, а биће затражени и снимци надзорних камера са неколико локација.