latinica  ћирилица
23/03/2019 |  21:34 ⇒ 21:57 | Аутор: Б92

Звезда повела против Партизана послије продужетка (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су послије продужетка Партизан са 106:101, у првом полуфиналном мечу АБА лиге.
Џо Регланд (фото: Црвена Звезда МТС) -
Џо Регланд (фото: Црвена Звезда МТС)

Утакмицу је преломио веома лош потез Ђорђа Гагића, који је у посљедњем минуту продужетка направио неспортски фаул над Бероном, послије чега је Звезда дошла до великих +5 (101:96).

Најефикаснији код Црвене звезде био је Били Берон са 23 поена, али су велику улогу имали и Дејан Давидовац са 18 поена и шест скокова, као и Човић са 16 поена и девет асистенција.

У пораженом саставу Вања Маринковић постигао је 20 поена, Лендејл је додао 17, Ренфро 14, док је Новица Величковић постигао 11.

Изабраници Милана Томића успјели су да дођу до тријумфа послије велике борбе и драме, и сада се налазе на корак до пласмана у велико финале.

Велику углогу у побједи црвено-белих имали су Филип Човић, Огњен Добрић и Дејан Давидовац, који су успјели да врате шампиона Србије у животу у трећој четвртини, када је Партизан имао двоцифрену предност.

Потом је у последњој четвртини услиједила драма. На 25 секунди до краја сусрета Филип Човић је погодио једно од два бацања за 85:83.

Лопту је узео Ренфро, који је на три секунде до краја поентирао за 85:85. Томић је на тајм-ауту нацртао да се игра на Риверса, који је и добио лопту, али је промашио за побjеду и ушло се у продужетак.

У додатних пет минута играло се кош за кош, а црвено-бели су захваљујући Давидовцу дошли до +3, 94:91. Партизан је у живот вратио Раде Загорац са двојком и тројком, и на 70 секунди до краја било је 96:96.

Ипак, онда је на сцену ступио Ђорђе Гагић, који је морао да уђе у игру због петог фаула Лендејла. Гагић је направио неспортски фаул над Бероном и црвено-бели су дошли до +3, 99:96.

Шампион Србије имао и лопту са стране, што је успИо да искористи. За два је поентирао поново Берон и на 37 секунди Звезда је имала +5, 101:96. Ту није било повратка и Звезда је повела са 1:0 у серији.

Реванш утакмица игра се за недЈељу дана, а домаћин ће бити Партизан.