latinica  ћирилица
24/03/2019 |  08:35 | Аутор: Б92

Човић: Тешка утакмица, играли смо као тим

Плејмејкер Црвене звезде Филип Човић, након тријумфа изјавио је да му је драго што је потврдио ријечи Андрее Тринкијерија да је кошаркаш који мијења утакмицу.
Филип Човић - Фото: sportskacentrala.com
Филип ЧовићФото: sportskacentrala.com

- Тешка утакмица, очекивали смо то, али нисмо очекивали да ће бити оволико тешка у смислу потрошње. Пар нас је на крају зарадило неке ситне повреде, а најбитније је да смо повели са 1:0 - рекао је Цовић новинарима послије меча.

Он се осврнуо и на игру цијелог тима Црвене звезде.

- Ми смо ијгодине играли као тим и наставили смо да играмо као тим. У свакој утакмици неко други је искакао у први план, видјели смо да можемо да играмо са 12 играча, то нас краси током цијеле сезоне - рекао је.

На питање о чему је размишљао у финишу, у коме је блистао, Човић каже:

- Што мање размишљате, то боље. Једноставно смо, играли кошарку. Покушали смо да у датом тренутку одиграмо најбоље, а овакве утакмице се добијају на енергију. Било је доста поена. Енергија, жеља, воља не сме да мањка у оваквим утакмицама.

Човић је коментарисао изјаву тренера Партизана Андрее Тринкијерија који га је назвао "гејмченџером" - играчем који мијења утакмицу.

- Видио сам ту изјаву, хвала му. Данас се тако задесило и хвала Богу на томе - казао је кошаркаш црвено-белих.

Човић је истакао и да ће о другој утакмици причати када дође вријеме за то.

- За седам дана ћемо да причамо, а што прије да изађемо из ове утакмице. Кад изађемо из свлачионице да заборавимо ову утакмицу иако је то тешко. Морамо да се припремимо за наредну утакмицу која је у суботу - закључио је Човић.