latinica  ћирилица
24/03/2019 |  11:12 | Аутор: СРНА

Мандић: ОВК и Ђукановић били савезници бомбардовања

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је поводом 20 година од агресије на Савезну Републику Југославију да је НАТО тада имао савезнике у албанским терористима из ОВК и у тадашњој власти Мила Ђукановића.

Мандић, који је и предсједник Нове српске демократије, истакао је да је бомбардовање СР Југославију имало јасне циљеве - да се отпочне са успостављањем НАТО поретка на Балкану и да се формира лажна држава на тлу Србије.

Он је истакао да је НАТО имао своје савезнике - албанске терористе из ОВК и врх власти у Црној Гори који је чинио све да војсци отежа одбрану отаџбине, те подсјетио на параполицијске јединице чији је циљ био да се супротставе војсци и помажу агресору.

- На крају је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић такво понашање запечатио незапамћеном издајом. Памтиће се да је, као члан Врховног савјета одбране, гласао да се уђе у рат против агресора, а онда је, усред великих страдања, отишао у Брисел - рекао је Мандић.

Он је додао да су "своју позицију марионете западних сила, послушника и извршиоца њихових налога" Ђукановић и његова власт задржали до данас, а да су прољеће 2017. године, без референдума, противно вољи народа, увели Црну Гору у савез који је убијао њене грађане.

Мандић је указао и да у прољеће 1999. године тадашња црногорска власт није успјела да поколеба народ у Црној Гори већ да се на десетине хиљада људи одазвало позиву да брани своју земљу.

- Поносан сам што сам тога прољећа био припадник оружаних снага Војске Југославије и што сам учествовао у дејствима против непријатеља - каже Мандић.

Мандић је подсјетио да НАТО никада није показао кајање због онога што је урадио 1999. године, већ да је наставио са политиком терора и силе у другим државама.

Он је оцијенио да вријеме НАТО-а очигледно пролази, јер сада насупрот себе има моћну Русију, која је опет постала нада човјечанства и бранилац вриједности цивилизацијског круга коме припада и српски православни народ.

- Веома је важно да је отпор стратегији и плановима НАТО у региону - Србија, као војно најјача држава на Балкану, прогласила војну неутралност, а отпор намјерама НАТО-а непоколебљиво пружа Република Српска, највећа тековина српског народа од 1945. године - сматра Мандић.

Он је истакао да се ових дана са пијететом сјећају страдалих у прољеће 1999. године, који никада неће бити заборављени, те подсјетио на хероје Кошара, Паштрика и друге који су, пратећи дух својих предака, без страха устали да бране отаџбину.

- Сваки слободоуман човјек противи се и устаје против силе. НАТО је гола сила, противник слободе. А српски народ и Црна Гора су кроз историју изнад свега цијенили слободу - напоменуо је Мандић и додао да Црна Гора због тога није заслужила да буде дио пакта који угњетава и понижава друге народе.