latinica  ћирилица
24/03/2019 |  12:49 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Стефановић: Хероји пали за слободу никада неће би заборављени (ФОТО)

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић положио је вијенац на Спомен-обиљежје "Гласник са Стражевице", поводом обиљежавања 20 година од почетка НАТО бомбардовања 1999. године, поручивши да се никада не смије заборавити жртва хероја који су дали своје животе да би Србија била слободна.
Небојша Стефановић - Фото: Тwitter
Небојша СтефановићФото: Тwitter

- Стражевица је била једна од првих мета НАТО агресије на нашу земљу. Поносно је стајала као отпор и пркос сваком агресору - рекао је Стефановић.

Он је истакао да је Србија у посљедњих неколико година коначно на прави начин почела да се обраћа својим херојима, саопштено је из МУП-а Србије. 

- Данас Србију није срамота да се подсети на оне који су се за њу борили и то никада не смемо да заборавимо - истакао је Стефановић.

Он је рекао да Србија жели да разговара о будућности, да напредује и да њена дјеца расту. 

- Хоћемо да више никада не ратујемо, али да би то било тако, не смијемо да заборавимо оне који су у тренутку када је Србија била нападнута, бомбардована, када су убијана њена дјеца, стали у одбрану своје земље и за њу се борили - истакао је Стефановић.


 Он је подсјетио да су на Стражевици живот изгубила два припадника војске Властимир Лазаревић и Владимир Вујовић. 

- Шта је важније за једног човјека од слободе и шта је скупље што може дати од свог живота? Дужни смо да чувамо сјећање и никада не заборавимо све полицајце, војнике, цивиле који су дали своје животе да би Србија била слободна - нагласио је Стефановић.

Државни секретар МУП-а Србије Милосав Миличковић положио је вијенац у Улици кнеза Милоша у Београду на спомен-плочу припадницима МУП-а који су погинули у НАТО бомбардовању 1999. године.