latinica  ћирилица
24/03/2019 |  13:25 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Татјана Томић предсједница организације жена ДЕМОС-а Бањалука

Татјана Томић изабрана је данас за предсједника Организације жена Демократског савеза Бањалука.
Бањалука - ДЕМОС - Фото: СРНА
Бањалука - ДЕМОСФото: СРНА

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, који је присуствовао Оснивачкој скупштини Организацијне жена, рекао је да ће ово бити један од најважнијих дијелова Градске организације ове странке од кога се, како је нагласио, очекује да буде покретачка снага.

- Јесте да је ријеч о дамама и припадницама `слабијег пола`, али и о особама које су доказане на својим пословима, о мајкама, супругама које стижу свуда и раде све оно што се од њих очекује - рекао је Чубриловић новинарима након Оснивачке скупштине Организације жена ДЕМОС-а Бањалука.

Према његовим ријечима, допринос који жене дају политици је нешто за шта треба посебно уложити додатни напор.

- Сигуран сам да ће даме које су присуствовале данашњој Оснивачкој скупштини у будућем времену показати све своје вриједности - рекао је Чубриловић и изразио задовољство што је присуствовао, како је навео, величанственом скупу у Бањалуци.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Слободан Станаревић рекао је да је презадовољан масовношћу Оснивачке скупштне, посебно избором предсједника.

- Колика год то привилегија била, то је и огромна обавеза. Имаћемо резултате у складу са квалитетом и масовношћу скупштине - рекао је он.

Татјана Томић је рекла да ће Организација жена ДЕМОС-а Бањалука радити на афирмацији жена у друштву, те додала да је задатак Организације да његује оне вриједности који ће жене чинити достојанственим члановима друштвене заједнице.

- Треба да будемо препознате и да нас буде више, јер смо показале да смо одговорне, вриједне и радне. Отворена сам за сарадњу, идемо напријед, на добробит друштва у цјелини - поручила је она.

Томићева је навела да је Оснивачкој скупштини присуствовало 175 делегата, те изразила задовољство што су јој се одазвали и представници коалиционих партнера.