latinica  ћирилица
24/03/2019 |  13:39 | Аутор: dnevni avaz

Нема потребе да Авдићи било коме одају своје изворе, они се с њима јавно сликају и друже

Главни уредник шпијунско-обавјештајног портала Слободна Босна Сенад Авдић, након што је "Аваз" објавио информацију да је новинар Авдо Авдић позван да да изјаву у Тужилаштво БиХ у вези с афером "селефије", запјенушано је стао у одбрану колеге новинара Авдића, који је јуче цијели дан на различитим телевизијама и сам причао о позиву који је добио од Тужилаштва БиХ.
"Врбовање селефија" - Фото: РТРС
"Врбовање селефија"Фото: РТРС

Притом Авазу лекцију о професионализму покушава држати баш Сенад Авдић, још из младалачких дана омиљени саговорник и поузданик свих обавјештајних служби које су радиле и раде на овим просторима.

Према Авдићу, спорно је што се Тужилаштво уопште усуђује да позове новинара да да изјаву и притом се позива на неспорно право новинара да штити своје изворе информација. И у томе има двоструке аршине. Када Тужилаштво позове новинара Мату Ђаковића да да изјаву о афери "селефије", онда је то за обојицу Авдића нормално, а када Тужилаштво, односно поступајући тужилац, позове Авду Авдића да да изјаву о истој ствари, онда је то угрожавање новинарских слобода.

А кад се већ позивају на заштиту извора информација, ни један ни други Авдић немају потребе да икоме одају своје изворе информација. Они се, наиме, с њима јавно сликају, друже и пију кафе.

Тако су објективи фоторепортера и медији већ објавили заједничке фотографије Сенада Авдића с Аљошом Чампаром, федералним министром полиције, и његовим братом Дубравком Чампаром, дисциплински кажњаваним тужиоцем Тужилаштва БиХ, а Авдо Авдић је усликан на традиционалној заједничкој кафи с Османом Мехмедагићем Осмицом, директором Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА), и Драганом Мектићем, министром безбједности БиХ.