latinica  ћирилица
24/03/2019 |  15:23 ⇒ 25/03/2019 | 08:01 | Аутор: РТРС

Теслић: Политичка криза не јењава, на помолу демонстрације

Политичка криза у Теслићу не јењава, а уље на ватру могли би да долију наводне демонстрације које планирају странке и људи окупљени око начелника Милана Миличевића. Сазнања о томе изнијели су представници скупштинске већине на конференцији за новинаре, упозоравајући на неодрживост постојеће несарадње између извршне и законодавне власти. Подсјећамо, то је био разлог референдума о опозиву начелника, који је остао на тој функцији.

Напуштање сједнице СО, блокирање усвајања буџета, неспровођење скупштинских одлука, само је дио примједби које скупштинско руководство и странке скупштинске већине износе на рачун начелника, СДС-а и дијела странака које га подржавају. Сљедећи корак им је, каже предсједник Скупштине, још радикалнији.

- Имамо најаве да би могло бити неких демонстрација у вези са одржавањем сједнице, а ради се првенствено о извјештају Комисије за спровођење опозива који још није готов - каже Мирољуб Летић, предсједник СО Теслић.

Ко и због чега припрема демонстрације нисмо сазнали јер је начелник на путу, а међу одборницима чију подршку има није било саговорника на ову тему.

Извјештај комисије о опозиву још се чека, а на прошлој сједници СО био је разлог због кога су начелник Милан Миличевић, СДС, СП, СДА и СДП, те поједини начелници одјељења, напустили засједање.

Поручили су да неће на скупштину док се на дневни ред не стави спорни извјештај. Све то, као и најава демонстрација, за скупштинску већину је продубљавање кризе, јер општина Теслић још нема усвојен ни буџет.

- Зна се колико може бити привремено финансирање, након тога се мора радити према буџету, као што би било нормално да не трошите паре ако немате већину да усвојите ребаланс. Не знам како је уопште завршена 2018. финансијска година. Имам информацију да два милиона фактура стоји у ладицама и да нису нигдје укњижене јер није усвојен ребаланс - рекао је Драган Богданић, предсједник ОО СНСД-а Теслић.

Након што је на референдуму о опозиву добио подршку грађана начелник је покренуо иницијативу за распуштање скупштине.

Вријеме нису губили ни одборници скупштинске већине предвођене СНСД-ом па су начелнику наложили да што прије припреми приједлог буџета, како би се избјегла даља блокада рада општине.