latinica  ћирилица
25/03/2019 |  11:11 ⇒ 14:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић лидерима СзС: Спремите се за истину

Власт у Србији добија се на изборима, истакао је у ауторском тексту предсједник Србије Александар Вучић, а дијелу опозиције окупљеном око Савеза за Србију поручио да се "спреме за истину".
Александар Вучић (фото:Предсједништво Србије) -
Александар Вучић (фото:Предсједништво Србије)

Власт се у овој земљи добија на изборима, а они који хоће на други начин – нека то лијепо и кажу, а не да се крију иза деце и иза свих оних који јесу, с разлогом или без њега, незадовољни, нити иза глупих шала, поручио је Александар Вучић.

Предсједник Србије је у ауторском тексту за Српски телеграф поновио да опозиција треба коначно да каже народу шта хоће: изборе или његову главу.

- И ако нису избори, шта је циљ? Шта желе да ураде кад упадају у РТС, када дођу пред Предсједништво да га опколе, када заказују скупове на које ће 'доћи цијела Србија'? И шта ће сада да понесу послије вешала и моторне тестере? Саломин послужавник? - написао је Вучић.

Оцијенио је да је неко очигледно побркао појмове демократије, слободе и избора, као и да је одлучио да дође на власт и то тако што ће по сваку цијену да с ње уклони онога ко је на изборима добио 55 одсто гласова.

- Зато кажите да хоћете моју главу јер не постоји начин како ви можете да побиједите  додао је предсједник Србије.

Указујући да је већини у овој земљи, "оној која не шета, не напада никога и не пријети", јасно ко су и шта су лидери СзС, баш као што им је јасно да он нема намјеру да им попусти, нити да им се склони, "па све да се сва тројица појаве и са тестерама и са вешалима".

- Ја нисам излазна стратегија за њихове глупости, нити имам намеру да им је дам. Са грађанима ћу да разговарам увек, али са њима који мисле да су силеџијство и насиље пут до државне касе, привилегија и пљачке, немам намјеру. Никада - написао је Вучић.

"Не умијем да ћутим када треба да се каже истина" 

Предсједник Србије истиче да политику, у којој је већ 25 година, доживљава као начин да оствари своје идеје и програм, и да притом не мисли да је непогрешив и несмјењив.

- Имам само ту ману да не умијем да ћутим када треба да се каже истина. Па када ми кажу да све ово раде због "слободе медија", не могу да не питам коме она фали. Онима у Данасу, Нину, Времену, Блицу или на Н1? Или само Пинку и Информеру, како они кажу? Као што не умем да не примијетим, када им смета РТС, да у тој кући у посљедњих седам година није промијењен ниједан уредник од свих оних које су поставили баш ови који би сада да их васпитавају тестерама - истакао је Вучић.

Указао је да не ћути ни када помињу изборне услове, које он такође није мијењао – "они су их направили и дан-данас им одговарају више него мојој странци".

- А најмање ћу да будем мутав на лажну представу коју праве, на гомилу измишљених и измаштаних разлога, него ћу врло отворено поново да их питам: Шта тачно хоћете? Изборе или моју главу? И немојте да лажете пошто на изборима, и то знате и ви и ја, за вас не би гласали ни сви који шетају и 'опкољавају' Предсједништво - написао је Вучић и додао:

- То је позорница на којој се покаже сва ваша мизерија и сва ваша снага, од по неколико постотака гласова. Што се вама чини сасвим довољно. Да изигравате револуционаре и скинете понеку главу. Моју, прије свих осталих.

Предсједник је, у ауторском тексту, поручио да је проблем само у томе што он са тим њиховим сновима нема никакав проблем.

- Имате ви, јер не смете гласно да их изговорите. И имате ви зато што је Србији сасвим јасно шта тачно хоћете. И одговориће вам. Не на улици, пошто то, по цену сопствене главе, нећу да дозволим - истакао је Вучић.

- На изборима ћете добити одговор. Баш онакав какав и заслужујете. Јасан и прецизан, прави одговор за оне који мисле да је Србију данас могуће лагати на исти начин на који су је лагали јуче. И ту вам ни тестере ни вјешала неће помоћи. Истина је, на вашу жалост, ипак мало моћније оружје. Спремите се за њу - поручио је предсједник Србије.