latinica  ћирилица
25/03/2019 |  11:21 | Аутор: СРНА

Подигнута оптужница због шверца дрогом

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против четири држављанина Црне Горе због неовлаштеног међународног промета дрогом.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Оптужница је подигнута против Радојице Баћовића, Марка Кртолице, Николе Вемића и Милорада Копривице, који се по рјешењу Суда БиХ налазе у притвору од 7. децембра прошле године, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они се терете да су као припадници групе за организовани криминал са јасно дефинисаним улогама и задацима, ради остваривања имовинске користи, вршили превоз, продају, држање, посредовање и међународни промет дроге канабис.

Према наводима оптужнице, Баћовић је крајем новембра 2018. године договорио, за унапријед уговорену новчану накнаду, са њему познатим лицем из Никшића, а по претходно међусобном договору са осталим оптуженима, пребацивање дроге из Црне Горе у БиХ.

У оптужници се наводи да су оптужени, у граничном појасу општине Билећа, на локалном путу Црквице /Црна Гора/-Корита /БиХ/, крећући се из смјера Црне Горе у БиХ, заустављени и спријечени од стране службених лица Граничне полиције БиХ, а након извршеног претреса аутомобила које су користили пронађено је и одузето укупно 210 килограма канабиса.

Оптужени се терете за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дроге.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.