latinica  ћирилица
25/03/2019 |  13:41 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Ћосић: Позивање на бојкот производа из Српске је трагигомика друштва у БиХ

Позивање на бојкот производа из Републике Српске у Федерацији БиХ је апсурд друштва у БиХ и трагикомична ситуација, изјавио је данас начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.
Љубиша Ћосић - Фото: СРНА
Љубиша ЋосићФото: СРНА

- Сваки човјек па био то и власник неке фирме има право на своје мишљење и ја у том смислу поштујем и уважавам мишљење /сувласника пекаре "Мања" Саше/ Тривића и потпуно смо на истој страни -рекао је Ћосић новинарима, коментаришући позив на бојкот производа те пекаре због Тривићевих ранијих коментара на друштвеним мрежама.

Према његовим ријечима, Република Српска треба да заштити своје привреднике, али да на исти начин, уколико би тако нешто било потребно, заштити и привреднике из ФБиХ који послују у Републици Српској.

- Често свратим у угоститељске објекте за чије власнике знам да су симпатизери /ратног муслиманског лидера/ Алије Изетбеговића, којег ја лично не волим. Ако би се по том моделу понашали, не знам да ли би требало да се затворимо и у економском смислу у неке ограде и торове и на тај начин функционишемо. Све би нас то довело, поред постојеће политичке, у једну економску блокаду - нагласио је Ћосић.

Позивање на бојкот производа превреднике из Републике Српске, који своје производе у ФБиХ продаје слободно и у складу са важећим законима и прописима је, према Ћосићевом мишљењу апсурд и за економију веома лоше.

- Ствар поједнинца је да ли ће куповати неку робу или неће, а ствар друштва није да позива појединце да не купују робу у неким продавницама - закључио је Ћосић.