latinica  ћирилица
25/03/2019 |  15:59 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Милићи: Помоћ породицама настрадалих рудара

Компанија Боксит из Милића материјално је помогла породице рудара Славише Жугића и Бранислава Остојића, који су погинули у подземној јами рудника Браћан, саопштила је данас Служба ове компаније односа са јавношћу.
Сребреница - "Боксит" Милићи - Фото: СРНА
Сребреница - "Боксит" МилићиФото: СРНА

Породици Жугић отписане су обевезе у износу од 18.000 КМ, колико дугује за купљени стан од ове компаније, док је Пословни центар у Зворнику у радни однос примио брата Бранислава Остојића.

Након несреће, компанија је породицама уручила по 5.000 КМ, а Дрина осигурање, која се налази у саставу Боксита, по основу осигурања, исплатила је по 10.000 КМ.

Предсједник компаније Боксит, Рајко Дукић, обавијестио је на састанку рударе који раде у подземној експлоатацији, да ће, осим спровођења мјера које треба да допринесу већој безбједности на раду, добити повећање плата.

Рудари ће, осим повећања плата које су добили од 1. јануара, у висини од 20 одсто, добити повећање од још 20 одсто од 1. маја.

Овим повећањима, плата рудара копача и руковаоца рударском механизацијом, за осмочасовно радно вријеме, износиће приближно 2.000 КМ.

Рудари Славиша Жугић из Милића и Бранислав Остојић из Зворника погинули су у петак, 22. марта, у руднику боксита Браћан, који се налази на подручју општине Сребреница, када се на њих обрушила већа количина материјала из кровног дијела припремног ходника.