latinica  ћирилица
26/03/2019 |  08:49 | Аутор: СРНА

Медић: Још се прикупљају подаци о рударској несрећи код Сребренице

Поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бијељина Мира Медић изјавила је данас Срни да је покренута истрага и да се још прикупљају подаци о рударској несрећи у јами Браћан код Сребренице у којој су погинули рудари Славиша Жугић /44/ и Бранислав Остојић /30/.
Рудник код Сребренице - Фото: РТРС
Рудник код СребреницеФото: РТРС

Медићева каже да је полиција обавила увиђај, инспектори извршили контролу на лицу мјеста и да је познато да се земља обрушила на рударе који су радили на утврђивању подграда.

Она наводи да је истрага тек почела и када буду прибављени сви неопходни елементи и утврђене чињенице које су довеле до несреће, одлучиће се да ли ће бити покренут кривични поступак.

- О томе је рано говорити јер је тек започет поступак утврђивања да ли је било пропуста у раду, има ли елемената кривичног дјела и ко је, евентуално, одговоран да би се на основу тих сазнања и оцјена донијела одлука о покретању кривичног поступка - рекла је Медићева.

Рудари Славиша Жугић из Милића и Бранислав Остојић из Зворника погинули су у петак, 22. марта, у руднику боксита Браћан, који се налази на подручју општине Сребреница, када се на њих обрушила већа количина материјала из кровног дијела припремног ходника.