latinica  ћирилица
26/03/2019 |  08:52 ⇒ 08:52 | Аутор: СРНА

Пузигаћа: Одређени клубови не заступају интерес народа

Српски делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ Драго Пузигаћа изјавио је да клубови у овом дому не штите интересе народа, што би им требао бити основни задатак.
Драго Пузигаћа (Фото: ba.n1info.com) -
Драго Пузигаћа (Фото: ba.n1info.com)

- Одређени клубови не заступају интересе народа, притом радећи и у корист неких других народа - рекао је Пузигаћа за данашње сарајевско "Ослобођење".

Наводећи примјер да до сада у Дому народа Парламента ФБиХ никада није покренут витални национални интерес када је ријеч о Клубу Срба, Пузигаћа је оцијенио да је тиме све речено.

Пузигаћа подсјећа да је Дом народа настао да би се штитили интереси народа, а не интереси одређених странака.

- Клубови Хрвата и Бошњака не смију радити на штету Срба. До сад смо имали бројне примјере да одређене политичке странке делегирају Србе који су у Дому народа радили за исте странке, али никако за Србе - рекао је Пузигаћа.

Он је навео да је Срба данас у ФБиХ мање од три одсто због чега је изразио бојазан да им пријети нестанак.

- Не желим рећи да сам већи Србин од неког у Сарајеву, али сам за разлику од њих легитиман, јер су ме бирали Срби - закључио је Пузигаћа, који је подржао недавну иницијативу Координације Срба Мостар да у руководство Дома народа федералног парламента буде изабран представник Срба којег је изабрао српски народ.