latinica  ћирилица
26/03/2019 |  10:44 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Десет година Инцковог мандата, десет година пропуштених шанси

Данас се навршава десет година од како је Валентин Инцко ступио на дужност високог представника у БиХ и, нажалост, не постоји ништа на чему му се може честитати, осим да му се пожели да што прије напусти БиХ, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Десет година Инцковог мандата можемо описати једино као десет година пропуштене шансе да БиХ постане нормално друштво на било који начин - рекао је Ковачевић.

Он је подјетио да је у тих десет година у БиХ одржано чак пет избора и да су политичари у БиХ морали пет пута да траже повјерење грађана на изборима.

- За то вријеме Инцко је без полагања рачуна било коме примао огроман новац искључиво за наношење штете БиХ. Став СНСД-а је да је крајње вријеме да високи представник оде из БиХ и да БиХ добије прилику да одлучује сама о себи - нагласио је Ковачевић.

Амбасадори Управног одбора Савјета за спровођење мира именовали су Инцка за високог представника у БиХ 13. марта 2009. године, а он је дужност преузео 26. марта 2009. године.

Инцко је аустријски дипломата, а на позицији високог представника у БиХ наслиједио је словачког дипломату Мирослава Лајчака.