latinica  ћирилица
26/03/2019 |  11:27 | Аутор: СРНА

Из приједорског ДНС-а искључена четири одборника

Одборници ДНС-а у Скупштини града Приједор Предраг Старчевић, Душко Милетић, Желимир Кос и Горан Вучковац искључени су из ДНС-а јер су одлучили формирати самостални клуб одборника и наставити своје будуће дјеловање мимо усаглашене политике странке, саопштено је данас из приједорског ДНС-а.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

Из приједорског ДНС-а истичу да то сматрају "издајом најгоре врсте, јер управо ова четворица су имала и највећу подршку руководства ДНС-а када су се креирале одборничке и посланичке листе".

- Не само да су издали оне који су им омогућили да буду оно што јесу, него су издали и оне који су за њих гласали и који су очекивали да се у Скупштини боре за њихове интересе и интересе средина из којих долазе - наводи се у саопштењу.

Приједорски ДНС оцјењује да је поразна чињеница да су као одборници постали најпрепознатљивији оног тренутка када су напустили ДНС и да нису ни могли другачије јер су "Скупштину сматрали извором прихода".

- Политику су подредили појединачним интересима - истакнуто је у саопштењу.

Приједорски ДНС поручио је овим одборницима да тој странци не морају више ништа објашњавати, него да објашњавају својим пријатељима, родбини, комшијама и кумовима, а и грађанима ако икада више буду у прилици да буду кандидати за било шта.