latinica  ћирилица
26/03/2019 |  11:30 ⇒ 11:30 | Аутор: Независне

Бањалучанка осумњичена за проневјеру 1,1 милион КМ

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука поднијели су извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука, против Б.Г., која се сумњичи за проневјеру 1,1 милион КМ.
Новац - Фото: илустрација
НовацФото: илустрација

Како "Независне" незванично сазнају ријеч је о Биљани Грујић из Бањалуке, а извјештај је поднесен због сумње да је за милионски износ оштетила Сарајево осигурање, Филијала Бања Лука.

- Наиме, Б.Г. се сумњичи да је у времену од октобра 2013. године до марта 2015. године, обављајући функцију одговорног лица осигурања са сједиштем у Бањалуци, наложила запосленим заступницима у осигурању, да на основу закључених полиса осигурања од аутомобилске одговорности истовремено попуњавају и уговоре о закупу простора на возилима за истицање рекламе осигурања за новчану надокнаду која се уносила у закључени уговор и као таква је требала бити уплаћен на текуће рачуне осигураника-клијента, што није рађено - наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.

Појашњавају да је новац који је требао да буде уплаћен на текуће рачуне осигураника-клијента умјесто на њихов рачун уплаћиван као аконтација на рачун запослених заступника, а по налогу Б.Г. су противно прописима и пословању, књижена као утрошак новчаних средстава на трошкове осигурања, чиме је нанесена штету осигурању у укупном износу од око 1.130.370 КМ, а за колико су запосени остварили противправну имовинску корист.