latinica  ћирилица
26/03/2019 |  12:40 ⇒ 12:41 | Аутор: АТВ

Додик: Не знам какав је извјештај Министарства безбједности о врбовању селефија

Извјештај о наводима о активностима хрватске Безбједносно-обавјештајно агенције и генералног конзула Хрватске у БиХ о наводном врбовању селефија за кријумчарење наоружања у БиХ тражен од стране друга два члана Предсједништва БиХ који су сматрали да јавно изнесене ставове треба провјерити зато сам и подржао то - рекао је за АТВ Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- То је нешто што у себи има доста неразјашњених ствари. Предсједнишво ће свакао сјести и видјети. Ја не знам какав је извјештај, ја га нисам ни добио - рекао је Додик.

Министарство безбједности у Савјету министара у техничком мандату требало би данас да достави Предсједништву БиХ информацију у вези са наводима о активностима хрватске Безбједносно-обавјештајно агенције и генералног конзула Хрватске у БиХ о наводном врбовању селефија за кријумчарење наоружања у БиХ.

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић раније је рекао да се неки операциони подаци не могу достављати, али у мјери колико може да се каже нека информација, она ће бити достављена.

Он је тада потврдио да остаје при раније изнесеним ставовима о хрватским обавјештајцима и дипломатама који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ.