latinica  ћирилица
26/03/2019 |  14:44 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

ДФ улази у разговоре о учешћу у власти

Предсједништво ДФ-а одлучило је да ова странка почне разговоре са другим парламентарним странкама о формирању власти на нивоу Федерације БиХ, али и БиХ.
Жељко Комшић - Фото: klix.ba
Жељко КомшићФото: klix.ba

На данашњој сједници у Сарајеву Предсједништво ДФ-а усвојило је осам закључака које је предложила радна група, а у којима је наведено да ће се, у свјетлу најављених измјена Устава и Изборног закона БиХ, залагати за спровођење пресуда Европског суда за људска права у Стразбуру којима је БиХ наложено успостављање политичког система који ће омогућити свим грађанима БиХ да учествују на изборима без дискриминације на основу етничке припадности.

У контексту евроатлантских интеграција закључено је да се ДФ залаже за пуно спровођење свих раније усвојених закона и стратегија Предсједништва БиХ и Парламентарне скупштине БиХ с циљем активирања Акционог плана за чланство, те коначног чланства БиХ у НАТО.

Предсједништво ДФ-а инсистира на убрзаним активностима у провођењу мапе пута за добијање кандидатског статуса и пуноправног чланства БиХ у ЕУ.

Између осталог, закључено је да ће ДФ инсистирати на економским реформама и додатном запошљавању с циљем јачања домаће економије, уз стварање бољег пословног окружења кроз мјере растерећења привреде.